Ποια είμαι

Kατάγομαι από το Τυμπάκι Ηρακλείου και τους Φούρνους Ερμιονίδας. Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια. Για μια δεκαετία ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον υποτιτλισμό. Όσον αφορά στο αντικείμενο της ψυχολογίας εργάστηκα εθελοντικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε φορείς που υποστήριζαν ΑΜΕΑ και οικογένειες με δυσκολίες και σε ένα κέντρο αστέγων.

Έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το πρόγραμμα”Θεραπεία Μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική γραφή. Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνω και συντονίζω ατομικά και ομαδικά εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης σε διάφορους χώρους. Απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες τυπικής ανάπτυξης ή με αναπτυξιακές δυσκολίες (κυρίως αυτισμό). Συνεργάζομαι με την ΑΜΚΕ Πλοήγηση, που υποστηρίζει νέους με αναπτυξιακές δυσκολίες και με το εργαστήριο ζωγραφικής “ΧΡΩΜΑ”.

Παιδικές μου ιστορίες χρησιμοποιήθηκαν σε έρευνα της παιδιάτρου, Πελαγίας Τσιτσάνη, που παρουσιάστηκε σε συνέδρια παιδιατρικής στην Κω και την Λουμπλιάνα το 2017. Έχω παρουσιάσει σε τρία επιστημονικά συνέδρια προτάσεις για τη χρήση των ιστοριών στην εκπαίδευση και τη σύνθεση ιστοριών στην ειδική αγωγή.Από τον Μάιο του 2018 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Τα βιβλία που έγραψα στα φοιτητικά μου χρόνια, «Ο Χορός στη Σκακιέρα», «Παράλληλα Σύμπαντα» και «Χαμένες Παραστάσεις» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Βασιλείου. Με την επίσης ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, γράψαμε το βιβλίο “Μητρότητα – Η Δύναμη στην Αδυναμία”, έναν διάλογο για τη μητρότητα σε ύφος δοκιμίου, αλλά και με βιωματικό χαρακτήρα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Τόπος”. Από τις Εκδόσεις “Τόπος” κυκλοφορεί και το βιβλίο που επιμεληθήκαμε, “Συναντήσεις με τον πατέρα”. Με αφορμή τα βιβλία αυτά κάνουμε ομιλίες με θέμα τη γονεϊκότητα σήμερα. Από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων μου, “Η Καλή Νεράιδα”.

Αρθρογραφώ για την Huffpost Greece και περιστασιακά σε άλλα περιοδικά ποικίλης ύλης ή σχετικά με την ψυχολογία (Ψυχο-γραφήματα, Τaλκ).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε αυτή τη διεύθυνση.