Ποια είμαι

Kατάγομαι από το Τυμπάκι Ηρακλείου και τους Φούρνους Ερμιονίδας. Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια. Έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Θετική Ψυχολογία του Παντείου Πανεπιστημίου και το πρόγραμμα “Θεραπεία Μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την παρούσα περίοδο παρακολουθώ το πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Σχολική Ψυχολογία του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική γραφή.

Όσον αφορά στο αντικείμενο της ψυχολογίας μεταξύ άλλων εργάστηκα εθελοντικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε φορείς που υποστήριζαν παιδιά και ενηλίκους ΑΜΕΑ και οικογένειες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Στη διάρκεια κατ’ οίκον επισκέψεων που έκανα ως εθελόντρια στην οργάνωση HomeStart ξεκίνησα να βοηθάω παιδιά δημοτικού συνθέτοντας μαζί τους ιστορίες. Σταδιακά δημιούργησα και εξέλιξα την Ψυχοεκπαιδευτική Μέθοδο Σύνθεσης Ιστοριών και από τότε δουλεύω ατομικά ή με ομάδες παιδιών με αυτόν τον τρόπο σε δράσεις και προγράμματα δημιουργικής έκφρασης και ψυχοεκπαίδευσης.

Έχω μόνιμη συνεργασία με την ΑΜΚΕ Πλοήγηση, που υποστηρίζει νέους με αναπτυξιακές δυσκολίες (κυρίως αυτισμό). Πρόσφατα παρουσιάσαμε τα πρώτα αποτελέσματα των προγραμμάτων με την Ψυχοεκπαιδευτική Μέθοδο Σύνθεσης Ιστοριών σε επιστημονική εργασία, που έγινε δεκτή από το περιοδικό της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας. Συντονίζω επίσης προγράμματα σύνθεσης ιστοριών σε διάφορους χώρους δημιουργικής απασχόλησης και σχολεία ή νηπιαγωγεία. Συνεργάζομαι με το εργαστήριο ζωγραφικής “ΧΡΩΜΑ”, με την Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιονίδας Απόστολος Γκάτσος. Κάνω επίσης ομιλίες για γονείς.

Παιδικές μου ιστορίες χρησιμοποιήθηκαν σε έρευνα της παιδιάτρου, Πελαγίας Τσιτσάνη, που παρουσιάστηκε σε συνέδρια παιδιατρικής στην Κω και την Λουμπλιάνα το 2017. Έχω παρουσιάσει σε τρία επιστημονικά συνέδρια προτάσεις για τη χρήση των ιστοριών στην εκπαίδευση και τη σύνθεση ιστοριών στην ειδική αγωγή.

Κυκλοφορούν τα βιβλία μου «Ο Χορός στη Σκακιέρα», «Παράλληλα Σύμπαντα» και «Χαμένες Παραστάσεις» ( Εκδόσεις Βασιλείου) . Με την επίσης ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, γράψαμε τα βιβλία “Μητρότητα – Η Δύναμη στην Αδυναμία”, και “Συναντήσεις με τον πατέρα” (Εκδόσεις Τόπος). Από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων μου, “Η καλή νεράιδα”.

Από το 2018 ως το 2024 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά. Αρθρογραφώ για την Huffpost Greece και το περιοδικό Ψυχο-γραφήματα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε αυτή τη διεύθυνση.