Ποια είμαι

Kατάγομαι από το Τυμπάκι Ηρακλείου και τους Φούρνους Ερμιονίδας. Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία για έξι χρόνια. Για μια δεκαετία ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον υποτιτλισμό. Όσον αφορά στο αντικείμενο της ψυχολογίας έχω εργαστεί εθελοντικά επί σειρά ετών σε διάφορους φορείς με ενήλικες και παιδιά ΑΜΕΑ, άστεγα άτομα, μητέρες, έγκυες και παιδιά.

Έχω ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και παρακολουθώ το πρόγραμμα “Θεραπεία Μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική γραφή. Εδώ και μερικά χρόνια οργανώνω και συντονίζω ατομικά και ομαδικά εργαστήρια ψυχοεκπαίδευσης με κεντρικό άξονα τις ιστορίες. Απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες τυπικής ανάπτυξης ή με αναπτυξιακές δυσκολίες. Συνεργάζομαι με την ΑΜΚΕ Πλοήγηση, που υποστηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπτυξιακές δυσκολίες. Παιδικές μου ιστορίες χρησιμοποιήθηκαν σε έρευνα της παιδιάτρου, Πελαγίας Τσιτσάνη, που παρουσιάστηκε σε συνέδρια παιδιατρικής στην Κω και την Λουμπλιάνα το 2017. Τον Οκτώβριο του 2018 παρουσίασα με τη θεατρολόγο, Αναστασία Σιαχάμη, στο συνέδριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου “Οι Τέχνες στο Σχολείο” πρόταση για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχολική τάξη ιστορίες με θέματα συναισθήματα, διαφορετικότητα, αποχωρισμός, αποτυχία, μοναξιά και αδυναμία-αναπηρία με το θεατρικό παιχνίδι. Τον Νοέμβριο του 2019 παρούσιασα αντίστοιχη πρόταση με την παιδίατρο Πελαγία Τσιτσάνη στο συνέδριο Τέχνη και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση του Γραφείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Αρθρογραφώ για την Huffpost Greece και περιστασιακά σε άλλα περιοδικά ποικίλης ύλης ή σχετικά με την ψυχολογία (Ψυχο-γραφήματα, Τaλκ).

Τα πεζογραφήματά μου «Ο Χορός στη Σκακιέρα», «Παράλληλα Σύμπαντα» και «Χαμένες Παραστάσεις» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Βασιλείου. Με την επίσης ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, γράψαμε το βιβλίο “Μητρότητα – Η Δύναμη στην Αδυναμία”, έναν διάλογο για τη μητρότητα σε ύφος δοκιμίου, αλλά και με βιωματικό χαρακτήρα. Με αφορμή το βιβλίο κάνουμε ομιλίες με θέμα τη μητρότητα. Από τον Μάιο του 2018 είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε αυτή τη διεύθυνση.